Nya vänner, god mat
Fotograf: Joakim Eklöf
Se filmen om boendet
Fotograf: Emma Vistrand

Till dig som fått rum på internatet!

Du som är antagen och ska bo är välkommen söndagen 25 augusti mellan kl. 16.00-20.00 då vi har bemannad inflyttning. Kan du inte komma till skolan den tiden så lägger vi ut nycklar. Hör i så fall av dig till oss i början av vecka 34 via telefon, 0493-131 09 eller via e-post, mats.wedel@regionkalmar.se.

Kom ihåg att ta med dig sängkläder och handdukar. En cykel är alltid bra att ha för att ta sig runt i Gamleby.

Internatet

Skolan har 71 rum i internatet. Här blir du en del i gemenskapen och boendeformen ger dig möjlighet att utvecklas även under fritiden. Du bor i ett eget möblerat rum och delar hall med garderober, toalett och dusch med två andra boende. Det finns möjlighet att koppla in egen TV, dator och telefon och trådlöst bredband ingår. Alla internaten har uppehållsrum med kök, bild- och ljudanläggning som du har tillgång till och delar ansvar för. Det finns även gemensamma tvättstugor i varje hus.

Internatet ligger naturskönt i sluttningen ner mot Gamlebyviken. På fritiden har du tillgång till skolans idrottshall och bastu. Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att ta med sig husdjur.

Drogpolicy

Ingen användning av droger är tillåten inom skolans område och i samband med skolarbete utanför skolan, vid studieresa eller praktik. Med droger avser vi alkohol, narkotika, dopingpreparat och andra preparat som ej är förskrivna av läkare. Drogpolicyn är en förutsättning för en väl fungerande skol- och boendemiljö.