Kreativt skapande
Fotograf: Martin Gundersson

Textil design grund

Vägen till din dröm - en framtid inom mode och textil.

Vi går från tråd till tyg och från tyg vidare till kläder och inredningstextilier. Textil design grund kan leda vidare till studier inom textilformgivning, mode eller hantverk. Vi fokuserar på hållbarhet och låter detta vara en tanke som finns med i allt vi gör.

Läs även om våra påbyggnadsutbildningar inom sömnad och vävning!

• Utbildning: 1 år
  • Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
  • Ansökan: Löpande
  • Kurstid: Start 7 januari 2019
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: elin.ohrling@gamlebyfolkhogskola.se

Du får kunskaper i bindningslära, vävning, materiallära, sömnad, mönsterkonstruktion och formgivning. Du får också prova på andra textila tekniker så som textiltryck, stickning, virkning och broderi.

Inom de två huvudområdena, sömnad och vävning, arbetar du i projektform. Teoretiska och praktiska kunskaper varvas och anpassas efter det aktuella arbetet. Ett av projekten erbjuder en fördjupning där du själv väljer inriktning och utformar dina egna mål.

Inom formgivningen arbetar du med designprocessens olika delar, från idé till färdigt resultat. Du lär dig olika skisstekniker och arbetar med presentationen av ditt arbete.

Under året görs inspirerande studiebesök och längre studieresor. Vi besöker skolor, utställningar och andra intressanta utflyktsmål.

Studierna är på heltid och under övrig tid har du tillgång till skolans salar och verkstäder.

Målet med utbildningen är att du ska utvecklas, testa nya tekniker och inhämta kunskaper som väcker din lust att skapa. Vi vill öka din medvetenhet för ett hållbart textilt skapande. Du får en bred grund att stå på som ger dig möjlighet att läsa vidare inom det textila området.

Efter Textil design grund kan du fördjupa dig på kurserna Textil design sömnad, Textil design vävning eller söka vidare till annan textil utbildning.

Kontakt: Elin Öhrling och Lisbeth Ågren Nilsson

Fotograf: Martin Gundersson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Textil design grund idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!